Yurtdışı Rehberi | Eduwise Yurtdışı Eğitim

Yurtdışı Rehberi

Yurtdışı Rehberi

Sürecin karar aşamasından ülkeye giriş operasyonuna kadar tüm aşamaları başarıyla ve titizlikle yürüten Eduwise Yurtdışı Eğitim'in uzman kadrosu; niyet mektubu, konaklama, vize süreci, uçak bileti, transfer gibi tüm konularda ihtiyaç duyduğunuz danışmanlık hizmetlerini tek bir paket halinde sunuyor ve hatta eğitiminizin başladığı günden mezun olduğunuz güne kadar yaşayabileceğiniz herhangi bir problemde de size destek sağlıyor.

Sürecin karar aşamasından ülkeye giriş operasyonuna kadar tüm aşamaları başarıyla ve titizlikle yürüten İzmir Yurtdışı Eğitim'in uzman kadrosu; niyet mektubu, konaklama, vize süreci, uçak bileti, transfer gibi tüm konularda ihtiyaç duyduğunuz danışmanlık hizmetlerini tek bir paket halinde sunuyor ve hatta eğitiminizin başladığı günden mezun olduğunuz güne kadar yaşayabileceğiniz herhangi bir problemde de size destek sağlıyor.

Kayıt ve oturum izni için teslim etmeniz gereken bir takım evrakların olduğunu tahmin ediyorsunuz. Lise diplomanız, transkriptiniz, uluslararası doğum belgeniz vb. Bu evrakların gideceğiniz okul ve ülkenin diline tercüme edilmesi gerekiyor. Bu çeviri faaliyetleri ülkede onaylı tercümanlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Merak etmeyin; evraklarınızın tamamı İzmir Yurtdışı Eğitim güvencesiyle çeviri işlemlerini tabi tutulur.

Eğitim süresince konaklayacağınız bir meskene doğal olarak ihtiyacınız olacak. İlk seferinde ister yurdu ister evi tercih edin, o gün yanınızda yer alacağız. Daha sonrasında mezun olana kadar farklı konaklama tercihleriniz için danışmanınıza ulaşabilirsiniz.

YÖK denkliğini kısaca ifade etmek gerekirse, yurt dışında alınan üniversite eğitiminin ve diplomasının Türkiye'deki yükseköğretim kurumları diplomalarına eşdeğer olduğunu ifade etmesi anlamına gelir.

Yurt dışında bulunan bir üniversitenin, yani diplomayı veren yükseköğretim kurumunun, ülke makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akredite edilmiş olması ve YÖK tarafından tanınması durumuna YÖK tanınırlığı denmektedir. Kısacası tanınırlık; üniversitenin YÖK'ün hazırladığı yurt dışındaki üniversiteler kataloğunda bulunması durumudur. Tanınırlık ve denklik kavramlarının arasındaki fark tam olarak burada başlar.

Yurtdışında eğitim almak isteyen bir çok öğrencinin en önemli sorularından birisi de ülkemiz ve yurtdışı arasındaki kur farkının uygun bir üniversite bulma konusunda sorun çıkartıp çıkartmayacağıdır. Ülkemizdeki zorlu sınav sistemi dolayısıyla yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin karşısına çıkan en büyük engellerden birisi, karşılaması zor eğitim ücretleri olduğundan dolayı bu soru gayet makul bir sorudur.

Yurtdışı eğitimi düşünüldüğü kadar masraflı değildir. Pek çok yurtdışı ülkesindeki üniversite, ülkemizdeki özel üniversitelere kıyasla çok daha uygun bir eğitim ücreti talep ettiğinden ve öğrencilere cömert burslar sağladığından dolayı çok daha ekonomiktir diyebiliriz.

Yurtdışında alınacak kalifiye bir eğitimi uygun bütçeli eğitim kurumlarında veren ülkelerin başında son yıllarda öğrencilerin gözdesi olan Polonya gelmektedir. Bir başka öğrenci dostu ülke olan Ukrayna da yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için oldukça cazip fırsatları bünyesinde barındırmaktadır. Kardeş ülke Azerbaycan, bünyesindeki saygın okulları sayesinde öğrenci dostu olmasının yanında, Türk kültürüne olan yakınlığı ile de öğrenciye pek çok avantajı beraberinde sunmaktadır.

Yurtdışı ülkeleri ile Türkiye’nin arasındaki ekonomik uçurum ve kur farkı çoğu zaman hem öğrenciler hem de veliler için bir endişe kaynağı olmaktadır. Ancak bu endişenin tamamıyla yersiz olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz zira yurtdışında eğitim fırsatını öğrencilere sunan pek çok ülke part-time çalışma imkanı ve cömert burslar gibi seçenekleri öğrencilere sunmaktadır.

Kur farkının yarattığı etkileri dengelemenin bir diğer yolu ise yurtdışında eğitim alınacak ülkenin para birimi ile banka hesaplarına yatırılan burslara başvurmaktır. Bir öğrencinin yurtdışında eğitim alırken yaşamını devam ettirmesini sağlayacak kadar yüksek bir rakama sahip olan bu burslardan birisi alındığı takdirde hem öğrenci hem de velisi büyük bir yükten kurtulacak ve bu sayede akademik başarı garanti altına alınacaktır.

Mesela Polonya, bünyesinde eğitim gören öğrencilere haftada 20 saat çalışma imkanı sunuyor. Pek çok üniversite bünyesinde eğitim gören öğrencilere okul dahilinde çalışabilecekleri işleri sağlamaktadır ve bu işlerin ödemeleri ülkede geçerli olan para birimiyle yapıldığından dolayı hem öğrencinin hem de ailesinin sırtından büyük bir yük almaktadır.

Günümüzde artık pek çok öğrenci, üniversite sınavının yorucu etkisinden kurtulmak ve iyi bir kariyer şansı elde etmek için yurt dışı üniversitelerine yönelmektedir. Uluslararası geçerliliğe sahip diploma avantajı sağlayan yurt dışı üniversiteleri pek çok açıdan avantajlıdır diyebiliriz. Özellikle yurt dışında Türkçe eğitim veren üniversitelerin de bulunuyor olması, bu avantajları ikiye katlamaktadır.

Yurt dışında Türkçe eğitim imkânı sağlayan üniversiteleri tercih ederek başka bir dilde yetkin olmamanızın akademik başarınızı olumsuz etkileme riskinden kurtulabilirsiniz. Böylece, yeni bir dil öğrenmek de stresli bir zorunluluk olmaktan çıkıp keyifli bir ilgi alanına dönüşecektir. Kimileri için yabancı dilde üniversite eğitimi almak o dili öğrenmeyi kolaylaştırırken kimileri içinse bu aksine, baskılayıcıdır ve dil öğreniminin olduğu kadar ders takibinin de aksamasına sebep olur.

Türkçe eğitim dendiği zaman akla ilk gelen kurum: Makedonya'dan Uluslararası Vizyon Üniversitesi. Ayrıca kardeş ülkemiz Azerbaycan'ı da unutmamak lazım, Azerbaycan'ın en eski ve saygın üniversitesi olan Bakü Devlet Üniversitesi.

|
Eduwise

Sorularınız mı var ? Hızlı İletişim Kurun